Käsi püsti, kes on kohtunud päris elus päris looduses päris kuningkobraga!

Üleeile, kui me ujumast koju hakkasime sõitma… Olgu öeldud, et ilm oli kuum ning päev väsitav olnud. Uimps oli olla ja mis siin salata, kumbki pliiats polnud just oma elu teravaimas olekus. Sõitsime nagu ikka – Ahto ees, mina tema selja taga. Vahtisin paremale ja vasakule, otsides puu otsast mahakukkunud kookoseid. Olen juba palju julgem ning ümbruse vaatamine ei valmista enam suuri kannatusi ja iseendaga võitlemist.

Niisiis sõitsime ja ma juba kaugelt nägin, et mingi suurem oks oli tee peale kukkunud. Kohakuti jõudes selgus aga, et ei olegi oks, on hoopis madu. Mulle tundus, et me sõidame justkui aegluubis, sest mao kõrval olles jõudsin mõelda: aaa, polegi oks; kuule, see on ju nagu madu ju; jube jäme ikka ja täitsa soomuseline…. oota mida, madu või….ja nii suur???

Ahmisin õhku ja püüdsin sõnu kurgust kätte saada. Kui nad lõpuks tulid, siis suure õhinaga.

“Madu! Madu! Kas sa nägid – madu oli tee peal! Hea, et sa üle ei sõitnud!”
“Kussssskohaaaas?”

Ahto keeras otsa ringi ja meile vaatas otsa pesuehtne madu. Ahto jaoks suur üllatus, sest tema oli oodanud mingit väikest ussikest. Hakkasin kohe ühe silmaga kotist telefoni püüdma, teine silm jälgis looma, kes oli ilmselt sama ähmis kui meie ja vahtis meie peale ülevalt alla. Noh, peaaegu. Selleks ajaks, kui telefon sai salvestamisvalmiks, hakkas action raugema. Tüüp tõenäoliselt leidis, et me endast suurt ohtu siiski ei kujuta, langetas pea ning kadus võsa vahele ära.

Ülejäänud kodutee ma imestasin kahe asja üle:
a) kuidas Ahto teda ei näinud?
b) kuidas ta maost nii napilt mööda oskas sõita?

Koju jõudes tundus elu taaskord grammivõrra armsamana ning targutasime erinevate stsenaariumite üle ja leidsime, et see mis juhtus, oligi kõikidest võimalikest kõige parem lahendus .

“Väljapääsmatuna tunduvasse olukorda aetult ehk kui madu tunneb ennast ohustatuna, tõstab ta oma keha eesmise osa maapinnast 1 meetri kõrgusele ja avab kaelanaha, näitab hambaid ja sisiseb valjult. Ka sellisest asendist on kuningkobra võimeline ründama ja seetõttu inimesed tihti alahindavad oma võimeid.

Kuningkobra on võimeline vaenlasena tunduvale asjale sellises positsioonis ka märkmisväärse vahemaa jooksul järgnema.” (Wikipedia)

Leave a comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga